пʼятниця, 17 серпня 2007 07:06

В Івана Петровця не витримало серце

69-річний Іван Петровець із села Переброди Дубровицького району Рівненської області помер на пасовищі. Чоловік випасав череду біля лісу і не встиг заховатися від грози.

Пастух уже гнав худобу до села, коли почалася злива.

— Гроза ввечері була страшна, люди по хатах розбіглися. А наступного ранку сусіди знайшли Івана на дорозі, — розповідає працівниця медпункту Світлана Денищич, 34 роки. — Мертвий дід лежав на землі у дощовику з клейонки, руки розкинув. Дірок від удару блискавки ніде не знайшли.

Селяни кажуть, що серце діда Івана розірвалося від страху.

Корова сама знайшла дорогу до хліва. Сусіди не помітили, що господаря немає.

Іван Петровець жив сам. Тримав коня, корову і кілька свиней. Дружина померла сім років тому, а син Григорій поїхав на сезонні роботи в Томашгород. Дві доньки живуть із сім"ями на Здолбунівщині.

До пенсії чоловік працював секретарем у сільській раді.

— Іван мав хороший голос, сильний. Завжди співав у церковному хорі. А ще грав на саморобній сопілці, — каже сільський голова Перебродів Валерій Крижик, 31 рік. — Він виступав у фольклорному гурті "Берегиня". Гурт часто їздив на фестивалі до Києва та в Польщу.

Зараз ви читаєте новину «В Івана Петровця не витримало серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі