субота, 13 жовтня 2007 07:02

Ужгородський крилатий ведмідь вітає мандрівників

Автор: Фото: Людмила Олійник
  Скуьптура крилатого ведмедя стоїть перед готельно-туристичним комплексом ”Інтурист-Карпати”. Вона символізує дорогу
Скуьптура крилатого ведмедя стоїть перед готельно-туристичним комплексом ”Інтурист-Карпати”. Вона символізує дорогу

Скульптуру бронзового ведмедя з крилами встановили перед   готельно-туристичним комплексом "Інтурист-Закарпаття" в Ужгороді.  Майстри Іван Цубина, Михайло Колодько та Олександр Єлізаров працювали над фігурою півроку. Її виготовлення коштувало 100 тис. грн.

— У скульптурі головними є три моменти, — розповідає генеральний директор готелю Олександр Доктор. Він знімає біле полотно і презентує статую перед натовпом ужгородців. — Це ведмідь, герб і глобус, на який тварина сперлася лапою. Ведмідь є символом Закарпаття. Вирішили додати йому крила, щоб "відірвати" тварину від землі. Щоб він не був ведмедем, який вийшов із лісу. Крила символізують дорогу.

Вага скульптури 250 кг, висота — 1 м. За допомогою статуї власники одного з найбільших готельно-туристичних комплексів області сподіваються привабити туристів.

— Минулої зими півтори тисячі наших потенційних клієнтів скасували замовлення на відпочинок через брак снігу. Ми маємо запропонувати туристам щось нове. Ведмідь стане нашою візитівкою, — радіє Доктор. — Нині оголосили конкурс на найкращу назву для ведмедя, — сміється.

Власники вигадали легенду, яка приваблюватиме до комплексу туристів.

— Людина, яка мріє про подорож, може доторкнутися до крилець ведмедя, і ця подорож обов"язково здійсниться, — каже Олександр Доктор.

Зараз ви читаєте новину «Ужгородський крилатий ведмідь вітає мандрівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі