пʼятниця, 11 травня 2007 07:04

Юрій Негреба відібрав прапор у комуністів

22-річний випускник Львівського агроуніверситету Юрій Негреба вихопив червоний прапор в учасника урочистостей до Дня Перемоги біля монументу Слави у Львові.

— Я прийшов до монументу разом із друзями з організації "Молодіжний націоналістичний конгрес", — розповідає Юрій. — Обурило те, що на урочистостях із нагоди державного свята не було жодного синьо-жовтого прапора. Зате було кілька червоних знамен, які тримали на вудочках 30-річні парубки. Після того, як пролунав гімн України, я зняв з вудочки один із цих прапорів і відбіг з ним убік. Мене затримала міліція.

Мітинг організували обласні осередки Комуністичної і Соціалістичної партій і Партії регіонів.

— Хтось із комуністів крикнув "Оцей також із ним!", і разом із Юрієм міліція затримала Андрія Марковича, хоча той просто стояв осторонь, — додає голова львівського осередку конгресу Андрій Мочурад. — Хлопців відпустили через дві години.

— У мене обидва діди воювали у Червоній армії, — каже Негреба. — Але більшість з тих, що стояли біля монументу Слави, точно не мали стосунку до війни. Там було двоє-троє ветеранів, решта — очевидно, куплені люди.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Негреба відібрав прапор у комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі