вівторок, 05 серпня 2008 07:08

Угорщина надіслала Україні сім фур вантажу та джип

У суботу в Україну надійшла перша закордонна гуманітарна допомога на 420 тис. євро. З Угорщини на Закарпаття привезли сім фур вантажу та автомобіль "форд". Допомогу передавали на кордоні в місті Чоп.

Вантаж привезли по обіді. У сімох фурах — медичні препарати, гідронасоси, які відкачують води 250 л за секунду, устаткування для укріплення берегів, засоби освітлення для кілометра дамби, 22 тис. мішків для піску, 25 тис. м спеціальної плівки.

— Україна надала перелік необхідних засобів — вони й увійшли до складу гуманітарки, — каже міністр фінансів Угорщини Янош Вереш. — Увесь вантаж розрахований для потреб водгоспів.

Голова закарпатського облводгоспу Володимир Чіпак обіцяє, що область поділиться гуманітарною допомогою і з іншими постраждалими від повені регіонами.

— Правда, джип лишиться на Закарпатті, — каже він. — На автомобілі працівники водного господарства долатимуть дорогу до найвіддаленіших гірських куточків, де розташовані ретранслятори системи, яка повідомляє про наближення паводка. Досі дістатися туди можна було хіба що гелікоптерами.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина надіслала Україні сім фур вантажу та джип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі