середа, 12 вересня 2007 07:04

Угорець перелетів кордон на мотодельтаплані

Громадянина Угорщини Золтана, 38 років, затримали українські прикордонники в ніч на понеділок у селі Карачин Виноградівського району Закарпатської області. Іноземець перетнув кордон на мотодельтаплані "Ікарус-С22".

— Перед восьмою вечора прикордонники застави "Вилок" почули в небі гул мотора, — розповідає прес-секретар Мукачівського загону Едуард Стеблюк. — За кілька секунд над головами з"явився мотодельтаплан, який летів у бік України. Прикордонники кинулися на машинах переслідувати втікача. Він приземлився за 15 кілометрів від держкордону в селі Карачин. Там зайшли на одне з обійсть. Золтан уже розбирав свого апарата, частину машини встиг заховати у сараї біля стійла коня.

Іноземця та господаря будинку забрали на заставу. Угорець запевняє, що не перетинав кордону, а приїхав до України на таксі, щоби поремонтувати мотодельтаплан. Погодився показати своє вміння складати техніку. Документів на сам апарат і на право польотів Золтан не має. Українець відмовляється говорити. Його імені слідчі СБУ не називають.

Прикордонники припускають, що затримали повітряних контрабандистів.

— Три місяці тому була схожа ситуація, коли прикордонники застави "Косино" півтори години шукали пілота та двох пасажирів мотодельтаплана, який перетнув українсько-угорський кордон поблизу села Яноші Берегівського району. У них знайшли вісім ящиків цигарок, — згадує Стеблюк.

Зараз ви читаєте новину «Угорець перелетів кордон на мотодельтаплані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі