субота, 23 серпня 2008 07:13

Учням покажуть фільм про лудоманів

Тернопільську молодь хочуть відучити від гральних автоматів за допомогою документальної стрічки. Волонтерів, які б розповіли перед камерою про свою залежність від азартних ігор, шукає громадська організація "Відповідь".

— Хочемо зняти цикл передач для місцевого телебачення. Опісля розтиражуємо отриманий матеріал на дисках і будемо безкоштовно показувати в школах області. Уже маємо думки лікарів, психологів і священиків. А люди, які потерпіли від лудоманії, тобто залежні від ігрових автоматів, поки не зголошуються, — каже автор ідеї Надія Гербіш, 20 років. — Але тільки такі приклади будуть дієвими та змусять замислитися інших.

Зйомки планують закінчити до кінця серпня.

— Ми давали запит у прокуратуру міста, скільки дітей проводять час за іграми в салонах. Відповідь шокувала: таких фактів не виявлено. Але я сама ходила по цих закладах. Там повно неповнолітніх. Вони сидять біля автоматів із ранку й до вечора без жодних заборон, — продовжує Гербіш. — У Тернополі понад 200 подібних точок. У кожній із них до 10 автоматів!

Охочі поділитися своїм досвідом гри на автоматах можуть телефонувати за номерами 8 (0352) 420 40 68 або 8 (096) 657 28 79.

Зараз ви читаєте новину «Учням покажуть фільм про лудоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі