вівторок, 18 вересня 2007 07:07

Убивцю видав загублений клинок

Мешканець села Білогородка Дубенського району Рівненської області Феодосій Коханець, 77 років, загинув від рук на 25 років молодшого односельця Івана Окренця. П"яному чоловікові не сподобалися настанови діда повернутися до дружини та трьох дітей.

Феодосій Коханець ішов додому після недільного богослужіння. Неподалік хати зустрів Івана з косою. Односелець запропонував дідові розпити з ним пляшку горілки, але той відмовився. Дорікнув Окренцеві, що покинув сім"ю і ходить по селу пиячить. Іван розсердився і щосили вдарив старого тупим кінцем коси по голові. Закривавлений одяг та косу заховав на своєму городі в зіллі. Але на місці злочину згубив зеленого клинка він коси. За ним його й розшукали.

— Дід був добрим господарем, не пив. У такому віці ще й зі хворою ногою давав раду на городі, тримав із десяток курей. Щонеділі ходив до церкви, — розповідає односельчанка Надія Наконечна, 42 роки.

Феодосій Коханець жив сам у будинку на околиці. Дружину поховав 20 років тому. Із трьох його дорослих доньок у селі живе найменша Надія. Жінка піклувалася про батька, готувала щодня йому їсти, обпирала. Найстарша Люба вийшла заміж до Києва, а Леся — до Рівного.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю видав загублений клинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі