понеділок, 31 жовтня 2011 00:45

"У жеках не вміють працювати з людьми, хамлять"

Автор: Фото надане прес-службою Львівської міської ради
  Андрій Садовий: ”Сьогоднішні тарифи є оптимальними”
Андрій Садовий: ”Сьогоднішні тарифи є оптимальними”

У Львові виник конфлікт між мером міста Андрієм Садовим, 43 роки, та міськими депутатами, серед яких більшість — "свободівці". Вони скасували тарифи на квартплату в місті.

Диференційований тариф був затверджений у травні, залежить від загальної площі будинку, сходових кліток, прибудинкової території. Городяни платять від 0,44 до 1,6 грн за 1 кв. м житлової площі. Депутати кажуть, ціни завищені.

Мер звернувся до прокурора, той у вівторок опротестував рішення депутатів. Говоримо з міським головою в середу зранку.

Сьогоднішні тарифи на квартплату низькі чи високі?

— Вони є оптимальними і не можуть бути ні високими, ні низькими. Адже встановлювали їх відповідно до постанов Кабміну, переглядав Антимонопольний комітет. До того ж після перерахування у травні, для деяких будинків вони стали навіть меншими. Адже залежать навіть від того, "хрущовка" це чи елітний будинок.

Депутати незадоволені роботою жеків. А ви?

— Маю багато претензій. Найперше — там не вміють працювати з людьми, хамлять. Із цим уже не перший рік веду боротьбу. Друге, що вражає — нефаховість. 2006 року в жеках навіть обліку ніякого не вели, бухгалтерії не було. У штаті числилися по шість мертвих душ, на які нараховували зарплати. Слава Богу, сьогодні керівники жеків починають працювати на совість і є результати.

Знаю випадки, коли площі біля комунальних будинків прибирають краще, ніж біля домів ОСББ. До нас уже приходять переймати досвід реформування житлово-комунального господарства представники інших міст — Луцька, Хмельницького, Луганська.

Чи мають право люди відмовлятися від послуг, які їм надають неякісно?

— Ні. Краще жекам усе робити совісно. Тому я наполегливо прошу жителів повідомляти мені про будь-які порушення. Скаржитися в жек, у районну райдержадміністрацію і мені на гарячу лінію 1580. Вона працює цілодобово.

Два тижні тому "свободівці" проголосували за розпуск виконкому. Він вправі працювати далі?

— Цю ситуацію вивчають юристи. Думаю, до наступного тижня це стане відомо.

Не боїтеся, що депутати і вам висловлять недовіру?

— Сьогодні такий час, що треба бути готовим до всього. Українці  схильні до руйнації — розвалити, розкритикувати, знівечити. На фоні інших українських міст Львів виглядає добре. Опалювальний сезон розпочався вчасно. Адже по всій Україні зараз є проблеми із постачанням газу. Видно, така стабільність комусь дошкуляє. Депутати роблять собі рекламу під вибори до парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"У жеках не вміють працювати з людьми, хамлять"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі