четвер, 16 вересня 2010 18:06

У три кілометри вклали 60 мільйонів гривень

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  У понеділок зранку на кінці вулиці  Городоцької у Львові ремонтники знімають шар старого асфальту.  У спеціальній машині його перероблять і покладуть знову
У понеділок зранку на кінці вулиці Городоцької у Львові ремонтники знімають шар старого асфальту. У спеціальній машині його перероблять і покладуть знову

На ремонт найдовшої львівської вулиці — Городоцької — віддали вже 60 млн грн із міського бюджету. Ці кошти передбачено на 3-кілометровий відрізок від межі Львова до вул. Виговського. Роботи розпочалися з понеділка. Триватимуть до середини жовтня.

— Старий асфальт знімаємо, його переробляють на місці у спеціальній машині, додають нового та кладуть як основу — 22 сантиметри. Зверху — ще два шари нового покриття товщиною 7,5 сантиметра. Це метод холодного ресайклінгу, — розповідає Богдан Палюшинський, 54 роки, із міського управління капітального будівництва. — Зараз робимо кусок від кільця на виїзді з міста до Скнилівського мосту. Це проблематичний відрізок — тут нема каналізування. Після дощу воді нікуди діватися. Тому буде зроблено водовідведення, встановлять колектор. Через ці інженерні роботи така висока вартість ремонту.

На цьому відрізку чотири смуги. Їх закривають почергово, щоб не припиняти руху. Зараз зняли асфальт із покриття з боку супермаркету "Метро".

У вівторок о 20.20 утворилася півкілометрова тягучка.

— Нє, ну ти подиви, який наглий, — водій маршрутки "Львів — Ставчани" киває на сіру "Тойоту Камрі". Вона мчить дорогою, з якої зняли асфальт. — Та пошанував би працю тих ремонтників. Цілий день тут у диму працюють. По добрих дорогах усі їздити хочуть, а потерпіти трохи не можуть. Та як Городоцьку відремонтують, до Львова любо їздити буде. По прямій до центру — і погнав. А зараз водії кругами об"їжджати мусять, бо на тій бруківці біля цирку колеса погубити можна.

Городоцька має протяжність 8 км. Розпочинається у центрі біля Оперного театру. Тут невеликий відрізок до магазину "Магнус" полагодили торік.

Назва Городоцької походить від райцентру Городок. Бо туди можна виїхати зі Львова тільки цією вулицею. Вона мала кілька назв — Казимира Великого, Чапаєва, 1 Травня, Краківська дорога.

Чи розпочнуть цього року другий етап робіт — до початку Любінської, ще невідомо. Бруківку біля цирку мінятимуть, коли надійдуть гроші Світового банку. Транспортники попереджають, що тоді доведеться зупиняти рух трамвая N6, який везе на Залізничний вокзал.



Городоцька є найдовшою в Західній Україні


Львівська вул. Городоцька є найдовшою серед головних вулиць обласних центрів Західної України. На другому місці — вул. Головна у Чернівцях. Вона завдовжки 6,3 км. 2 км, що пролягають центральною частиною міста, бруковані. Стан задовільний, лагодити найближчим часом не планують.

6,1 км сягає вул. Соборна у Рівному. До Дня незалежності завершили ремонт її ділянки біля обласного драмтеатру. Під проїжджою частиною звели торговельний центр.

Центральна вулиця Тернополя тягнеться на 6 км через усе місто. Раніше це був просп. Леніна. Тепер вона розділена на дві частини — вул. Руську і просп. Бандери. Останній капремонт просп. Бандери робили на ділянці біля управління Служби безпеки 2007-го. Наступного року дорогу переробляли, бо за зиму утворилися великі ями.

Довжина головної вулиці Івано-Франківська — Незалежності — 4,7 км. На 450 м пролягає пішохідна зона — з фонтаном, старовинними будівлями, книгарнями, крамницями, кафетеріями та ресторанами. Дорожнє покриття в хорошому стані, хоча капітального ремонту не робили давно.

Центральна вулиця Луцька — просп. Волі. Завдовжки 3,5 км. Стан покриття добрий, не потребує лагодження. Найменша головна вулиця — в Ужгороді. Називається Корзо. Має 300 м. На ній багато бутиків з одягом, елітний ресторан "Фан-фан".  Покриття асфальтове, добротне.

Зараз ви читаєте новину «У три кілометри вклали 60 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі