Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2007 07:11

У Тернополі зведуть Будинок праці

До кінця наступного року Тернопільський обласний центру зайнятості зведе на вул. Текстильній 5-поверховий Будинок праці з ліфтами, закритими автостоянками, АТС, котельнею та буфетом. У будівлі працюватимуть обласний, міський і районний центри зайнятості.

Директор обласного центру зайнятості Борис Довжук, 58 років, каже, що понад 100 тис. безробітних, зареєстрованих на біржі праці, насправді мають роботу. Через так званих тіньових безробітних бюджет Тернопільщини щороку втрачає 650 млн грн.

— Припустимо, ці робітники отримують мінімальну зарплату, тож втрати надходжень до бюджетів усіх рівнів щомісяця становлять 30 гривень, а на рік — понад 350 мільйонів, — підрахував Борис Довжук. — Бюджет Тернопільської області складає 1,6 мільярдів гривень, тобто область втрачає чверть надходжень.

Рівень офіційної середньомісячної зарплати в регіоні — найнижчий в Україні. Борги з зарплати погашають повільно, на 1 вересня вони становили 16,5 млн грн.

— При перевірці виявили 22 тисяч прихованих робочих місць, які нині фігурують як новостворені. Насправді для створення місця потрібно 10 тисяч доларів. Наші роботодавці таких грошей не мають, — каже Довжик.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі зведуть Будинок праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути