пʼятниця, 11 квітня 2008 07:05

У Тернополі висвятили Луцького екзарха

На свято Благовіщення у Тернопільському катедральному соборі Непорочного Зачаття висвятили першого Луцького екзарха отця Йосафата Говеру, 40 років.

На єпископську хіротонію прибули владики з усієї України. Головним святителем був блаженніший Любомир кардинал Гузар.

Раніше отець Йосафат Олег Говера виконував обов"язки ректора духовної семінарії імені Йосифа Сліпого у Тернополі. 15 січня 2008 року Папа Бенедикт XV поблагословив у Ватикані призначення священика Тернопільсько-Зборівської єпархії отця Йосафата першим екзархом.

— Поручаємо тебе, брате, Святій Богородиці, в день якої ти захотів прийняти поклик Бога, — сказав 75-річний кардинал Любомир Гузар до нового владики. — Переконаний, що оправдаєш надію на прекрасне служіння.

Глава УГКЦ вручив екзархові символи влади — єпископські ризи та жезл. Відтепер отець Йосафат керуватиме греко-католицькою церквою у Волинській і Рівненській областях. У суботу, 12 квітня, нового владику введуть на престол у луцькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Отець Йосафат Олег Говера народився 12 вересня 1967 року в Івано-Франківську. Навчався у підпільній духовній семінарії, Люблінському католицькому університеті в Польщі та у Папському Східному інституті в Римі. Крім української, володіє російською, польською, італійською та німецькою мовами.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі висвятили Луцького екзарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі