четвер, 24 травня 2007 07:10

У Тернополі вимагають демонтувати зірки

Міська рада Тернополя створить комісію, яка вивчатиме можливість демонтажу радянської символіки. Депутати від Всеукраїнського об"єднання "Свобода" вимагають зняти з фасадів будинків усі серпи, молоти та зірки, а також прибрати з постаменту макет літака у районі "Східний".

— Поблизу літака планують поставити пам"ятник Степану Бандері, — розповідає голова обласного осередку "Свободи" Олег Сиротюк 29 років. — Тому буде неправильно, коли ці пам"ятники, які нагадують про такі різні ідеї, стоятимуть поруч. Літак, до прикладу, можна перенести у "Старий парк". Хай там буде осередок для прихильників комуністичної ідеології.

Категорично проти такої ініціативи "Свободи" виступають тернопільські комуністи. На засіданні бюро обкому партії вони прийняли з цього приводу відповідне рішення.

— Символами радянської епохи також є житлові масиви, заводи, інститути, а також міста і села рідної України, — йдеться в документі. — Теперішньою владою це успішно розкрадається, руйнується і продається за безцінь. Перш ніж братися за знищення символів радянської епохи, варто було б навести порядок у місті: відремонтувати дороги, почистити вулиці, будинки і таке інше.

Демонтувати літак міськрада планувала ще у 1990-х роках. Проте через технологічну складність та дорожнечу цього так і не зробили.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі вимагають демонтувати зірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі