вівторок, 05 червня 2007 07:16

У Стрийському парку вилупилося шестеро лебедят

У пари лебедів зі Стрийського парку у Львові поповнення — самка висиділа шістьох лебедят. Пташенята з батьками вже плавають у ставку.

— Торік нам не вдалося вберегти двох пташенят лебедів — їх роздерли собаки, — розповідає директор Андрій Рожнятовський, 38 років, із комунального підприємства "Зелений Львів". — Ми вже надіслали листа в львівське управління міліції, щоб забезпечили патрулювання озера хоч би протягом місяця. У липні пташенят вже можна переселяти до теплиці, де вони підростуть та зміцніють.

Подивитись на лебедят львів"яни приходять сім"ями. Птахам дають печиво, траву та хліб. Проте дорослі лебеді зараз агресивні — витягують шиї та сичать, якщо хтось занадто близько простягає до них руки.

— Я б просив у жителів та гостей Львова, аби вони не заходили за турнікети навколо озера. Така увага лише дратує птахів, — додає Рожнятовський. — І особливе прохання до власників собак: не відпускайте тварин із повідків у парку. Собаки можуть кинутись на пташенят.

Зараз ви читаєте новину «У Стрийському парку вилупилося шестеро лебедят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі