четвер, 20 березня 2008 19:26

У сім"ї Галабіцьких народилася трійня

Автор: Фото: Інна ПРИСТУПА
  Трійня Галабіцьких у відділенні інтенсивної терапії новонароджених Тернопільського обласного перинатального центру
Трійня Галабіцьких у відділенні інтенсивної терапії новонароджених Тернопільського обласного перинатального центру

Сніжана Галабіцька, 23 роки, з села Перемилів Гусятинського району на Тернопільщині народила трійню. Спочатку батькові сказали, що буде лише двоє діток. Він був збентежений.

— Ще в дитинстві говорила до сестер, що би хтіла троє дітей. Але не думала, що всі народяться за раз. Я рада, що Бог мені так дав, — каже жінка.

Породілля лежить у Тернопільському обласному перинатальному центрі "Мати і дитина" під крапельницею. 18 березня о восьмій ранку їй зробили кесарів розтин. Операція тривала 35 хв. Першою на світ з"явилася дівчинка вагою 1,950 кг. За нею два хлопчики — 2 кг і 2,100 кг.

— Немовлята гарні, здорові. Однак народилися на 35-му тижні вагітності — недоношені, — розказує виконувач обов"язків головного лікаря центру Віктор Куценко. — Мусили робити кесарів розтин, бо почалися передчасні пологи. Двоє дітей перебували в неправильному положенні.

До палати з трійнятами заходить 26-річний Ігор Галабіцький заглядає у кругле віконечко кювезу, де лежать малюки.

— Уть, моя красуня, моя малесенька, — через вікно торкає дівчинку за руку. А потім щось шепоче до найменшого хлопчика. Чути лише слова "все буде добре". Ця дитина з"явилась останньою. У малюка на руці закріплена киснева маска. При потребі лікарі одягають її на немовля. За словами Віктора Куценка, недоношені часто мають проблеми з диханням через слабкі легені.

Новонароджені перебуватимуть у реанімації не менш як тиждень, прогнозують лікарі.

— Я вже так хочу забрати їх додому, — зітхає батько. — У нас велика хата — чотири кімнати. Місця вистачить на всіх.

Побралася пара два роки тому. Жінка після весілля переїхала з Хмельниччини до чоловіка. На роботу не ходила, Ігор не дозволяв. Сам він також офіційно не працював, бо інвалід із дитинства. Живуть разом з батьком Галабіцького. Мати поїхала за кордон на заробітки. Тримають господарство — корову, чотири свині, кури. За словами Ігоря, в його родині колись були двійнята.

— Коли жінка завагітніла, я зрадів, — згадує він. — Із самого початку в Копиченцях нам сказали, що буде трійня, але один плід може розійтись. Потім — що буде двійня. У душі  було якось не так. А коли приїхали до Тернополя, знову кажуть — трійня. У мене тоді був шок. Я зараз зі шкіри вилізу, щоб поставити дітей на ноги.

Зараз ви читаєте новину «У сім"ї Галабіцьких народилася трійня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі