субота, 09 серпня 2008 07:09

У Рівному розігнали продавців

Автор: фото телеканалу РТБ
  Працівники спецпідрозділу ”Беркут” силоміць запихають у машину продавців із ринку
Працівники спецпідрозділу ”Беркут” силоміць запихають у машину продавців із ринку

У середу наряд "Беркуту" розігнав із центрального продуктового ринку Рівного понад 40 продавців взуття, шкарпеток і м"яких іграшок. Напередодні міськвиконком заборонив торгівлю на всіх прилеглих до ринку вулицях.

Торговців на Базарній попередили заздалегідь, однак люди вийшли на робочі місця.

6 серпня після обіду міліціонери почали перевертати столи з капцями.

— У нас була мирна демонстрація. Ніхто на той момент не торгував, — каже приватна підприємець Зоя Герасимчук, 55 років. — А міліція та "Беркут" почали нас провокувати — обзивали, тицяли гроші, штовхали. Їх було чоловік 15–20. Ми спробували себе захистити.

Трьох жінок затримали та відвезли до райвідділу міліції. Зоя Герасимчук розтягнула зв"язки на нозі, коли її тягнули до міліцейського "бобика".

— Ще одній дівчині зірвали нігтя, а іншій побили лице, — обурюється продавщиця. — Міліціонери зложили мене, як циркуль, ногами до рук. Ліфчик задерся, а вони сміються!

За кілька хвилин приїхала "швидка". Зоя Герасимчук у ній зомліла. торговці пішли пікетувати райвідділ із вимогою звільнити колег.

— Я маю розпорядження від міської влади, — пояснює 48-річний начальник міської міліції Григорій Зарічнюк. — А жінки, яких затримали, були зачинщиками. Вони повідривали нашим працівникам погони та покусали руки. На них складуть адмінпротоколи.

— Нам пропонують перейти на ринки Сагайдачного, Речовий і торговий центр на Здолбунівській, — додає Зоя Герасимчук.— Але там незручно й невигідно.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному розігнали продавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі