четвер, 04 листопада 2010 18:00

У провулку Гірчичне зерно працюють 15 магазинів

Автор: фото: Тетяна ГРИЦИЩУК
  Жителі Ужгорода прогулюються торговим центром ”Ковчег”
Жителі Ужгорода прогулюються торговим центром ”Ковчег”

23 жовтня в Ужгороді урочисто відкрили найменший провулок міста — Гірчичне зерно. Це пасаж, що з'єднує дві центральні вулиці — Олександра Фединця та Федора Корятовича. Його довжина — 46 м. Місцевий адвокат Василь Дідичин, 40 років, звів тут торгово-розважальний центр.

Уздовж провулку стоять 15 бутиків із просторими скляними вітринами. Розміщені впритул один до одного по обидва боки брукованої дороги. Фасади пофарбовані в жовті й зелені кольори. На стіні кожної крамниці — ковані ліхтарі.

— Тут бур'ян до шиї ріс, дикі сливи, горіх. Під деревами п'яниці горілку розпивали. Поруч у смітнику постійно копирсалися бомжі, — каже 93-річний Микола Деревляник. Його будинок на вул. Фединця впритул до провулку. — Рік тому Василь узявся за діло. Люблю гуляти довкола. Часто зустрічаю Василя. "Дядя Коля, ходіть на каву", — запрошує. Але я люблю пити каву вдома, розчинне "Нескафе". Єдине, що незручно мені, — через вікно в моїй ванній тепер нічого не видно, бо за ним стоїть нова стіна.

33-річна Ольга Попович прогулюється пасажем із сином 4-річним Віктором.

— У неділю знайомі з дітьми три години тут провели, — каже Ольга. — Посиділи в дитячому кафе, накупили шоколадних сувенірів. Казали, тут у перукарні є крісло для діток у формі автомобіля. От привела сина стригтися. У сувенірному магазині "Гофер" купила дві сільнички по 5 гривень, — показує дерев'яний виріб із візерунками.

У "Гофері" продають вироби переважно закарпатських умільців.

— Це гарна серветка під тарілку, — розгортає в різнокольорову смужку домотканий килимок продавець Яна Новак, 30 років. — Коштує 10 гривень. Робить їх одна жінка з Ракошина, яку я сама знайшла. Про ткацтво всі призабули, а ми його розвиватимемо.

За столиками в кав'ярні "Тірамісу" о 11.30 сидить восьмеро людей. Ярослав Готра, 25 років, і 22-річна Людмила Приймич, п'ють капучино. Заплатили за напої 18 грн.

— Тут затишно, головне, що не курять. І тістечка смачні. Особливо штрудель із вишнями, — усміхається Ярослав.

Центр працює з 8.00 до 20.00. Біля магазину чоловічого брендового одягу "Анкл Сем" є майданчик, де встановлюють розбірну сцену.

— На урочистому відкритті тут виступали місцеві бардисти, було караоке. Дітей розмальовували аквагримом. Такі заходи будемо проводити постійно, — запевняє адміністратор Марія Грамотник, 35 років.

Зараз ви читаєте новину «У провулку Гірчичне зерно працюють 15 магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі