вівторок, 12 червня 2007 07:09

У мобільному госпіталі обладнали психіатричне відділення

Вибух на складі боєприпасів інсценізували минулого тижня на полігоні у Яворівському районі Львівської області. Подивитися на навчання Медичної служби Збройних сил України приїхали міністр оборони 49-річний Анатолій Гриценко та міністр охорони здоров"я 52-річний Юрій Гайдаєв.

Військовики розгорнули мобільний військовий госпіталь на десять відділень. Тут є навіть кабінет дантиста та психіатричне відділення.

— Госпіталь має сто ліжок і може за добу прийняти до півтисячі хворих, — розповідає генерал-майор медслужби 56-річний Михайло Бойчак. — Перша черга розкладається за півтори-дві години. Повноцінну роботу госпіталь може розпочати вже через добу. Ендоскопічні стійки в операційній дозволяють за 20 хвилин робити операції, які зазвичай тривають понад дві години.

— Госпіталь цілком дієздатний, — запевняє журналістів Анатолій Гриценко після огляду. — Працює повністю автономно — від надання невідкладної медичної допомоги до видобутку води та випічки хліба. Торік перевірили у дії Вінницький мобільний госпіталь. Він виїхав для допомоги місцевому населенню до Новобогданівки, за 800 кілометрів. Цього року пропонували свою допомогу, коли у Дніпропетровській області трапився витік сірчаної кислоти. Але нам відмовили.

Оглянувши намети, міністри піднімаються на трибуну поспостерігати за навчаннями. Гайдаєв закурює цигарку.

Удавано хворих солдатів на ношах несуть до сортувального відділення мобільного госпіталю.

— Я вперше бачу такий шпиталь, — каже Гайдаєв. — Просто здивувався, коли побачив сучасну наркозно-дихальну апаратуру.

Вартість мобільного госпіталю близько 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У мобільному госпіталі обладнали психіатричне відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі