субота, 22 вересня 2007 07:12

У маршрутках встановлять мікрофони

Приватних перевізників у Тернополі зобов"язали оголошувати всі зупинки маршрутних таксі.

— До кінця вересня автобуси обладнають магнітофонами або мікрофонами, — розповідає 53-річний Михайло Богоніс, начальник служби приватних автотранспортних перевезень "Міськавтотрансу". — Ми рекомендуємо встановлювати мікрофони, бо касету може "зажувати", та й водієві потрібно постійно стежити, щоби вчасно ввімкнути чи вимкнути магнітофон.

На автозаводах уже почали випускати автобуси марки "Іван" із мікрофонами. У "Богданах" та "еталонах" такого обладнання немає.

— Водії тепер оголошують усі зупинки. Вони дуже втомлюються за день, тому ми обов"язково поставимо мікрофони, — обіцяє заступник директора фірми "Мегасервіс" Володимир Зелінський, 43 роки. — Щодня випускаємо у рейс 13 "Богданів". Про магнітофони у них навіть мови не може бути — шофер має стежити за рухом, а не пильнувати, яку додаткову кнопку натиснути. У Тернополі мікрофони коштують від 200 до 700 гривень. Тільки-но нам трохи скинуть ціну, будемо брати.

Щодня вулицями міста курсують 130 маршруток. Мікрофони вже встановили в автобусах 1-го, 5-го, 18-го, 25-го і 29-го маршрутів.

Зараз ви читаєте новину «У маршрутках встановлять мікрофони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі