середа, 21 листопада 2007 07:06

У Львові смердить через дріжджовий завод

Причиною неприємного запаху у Львові є стоки дріжджового заводу "Ензим". Такого висновку дійшла робоча група, що третій місяць вивчає вплив роботи цього підприємства на екологічну ситуацію в місті.

— Стоки "Ензиму" досліджували разом з екологами і працівниками санепідемстанції, — розповідає депутат міської ради Віра Лясковська, 69 років. — Лабораторні дослідження показали, що в них значно перевищена концентрація аміаку, фосфатів і завислих речовин. "Ензим" на 90 відсотків винен у тому, що львів"яни цілодобово нюхають сморід.

За останні три роки завод збільшив обсяги виробництва дріжджів. А будівництво очисних споруд не завершив,— каже Віра Лясковська. На експлуатацію очищувачів дозволу органів Держсанепідемнагляду підприємство не має.

— Ведмежу послугу "Ензиму" зробив "Львівводоканал", коли дозволив скидати стоки в міську каналізацію. Як на таке могли погодитися екологічні служби — невідомо, — розводить руками депутат.

Робоча група доручила керівництву заводу представити до Нового року повний проект технологічної очистки стічних вод. А до березня 2008-го розпочати перший етап будівництва очисних споруд. Інакше міські депутати вимагатимуть закриття підприємства або ж зменшення обсягів виробництва дріждів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові смердить через дріжджовий завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі