четвер, 23 вересня 2010 18:14

У Львові нагородили переможців "Галицького проекту-2010"

Автор: фото: надане Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти
  Вчитель середньої  школи села Пікуловичі Пустомитівського району Львівської області Марія Матківська отримала сертифікат за успішний проект ”Чарівний світ кулінарії”
Вчитель середньої школи села Пікуловичі Пустомитівського району Львівської області Марія Матківська отримала сертифікат за успішний проект ”Чарівний світ кулінарії”

Зранку 20 вересня у приміщенні "Техніка для бізнесу" на вул. Шептицьких, 26 у Львові проходять реєстрацію педагоги семи областей Західної України. Вони з"їхалися на нагородження переможців регіонального конкурсу "Галицький проект-2010".

— Він відбувся на виконання наказу головного управління освіти та науки Львівської облдержадміністрації, — розповідає Маргарита Носкова, 38 років, обласний координатор програми "Інтел. Навчання для майбутнього" і заступник голови журі конкурсу.

"Галицький проект-2010" організували головне управління освіти та науки Львівської ОДА і Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Його підтримала дирекція освітніх програм корпорації "Інтел" в Україні.

Відбір проводили з 5 травня по 7 червня. Роботи приймали в квітні.

— Особливістю конкурсу є його заочність, відкритість та онлайновість. Конкурсні роботи оцінювали всі члени журі, а також за допомогою незалежного таємного онлайн-голосування, — продовжує Маргарита В"ячеславівна. — Його результати одразу відображалися на сайті конкурсу http://galproject.iteach.com.ua. Так визначали переможців і призерів у кожній номінації. Учасники мали змогу взяти участь у дистанційних міні-тренінгах від членів журі. Їх тематика та терміни проведення були анонсовані на сайті. Пропозицією скористалися майже третина конкурсантів. Це дозволило вчителям із різних областей Західної України підвищити фаховий рівень у використанні проектної технології в рамках класно-урочної системи, застосування інтернет-сервісів.

Кожен член журі міг бачити та редагувати лише власні оцінки й не мав доступу до оцінок колег

Позмагатися мали можливість учителі — випускники програми "Інтел. Навчання для майбутнього" з Волинської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Конкурсні роботи розглядали у чотирьох номінаціях: "Найкращий навчальний проект", "Найкращий виховний проект", "Проект від тренера" та "Проект на задану тему". Для останньої темою стала "Моя мала Батьківщина".

На конкурс подали 90 проектів із шести областей Західного регіону України.

Члени журі розглядали роботи протягом місяця. 7–30 травня вони працювали у дистанційному режимі, виставляючи бали на інтернет-сторінці конкурсу. Ці дані одразу відображали в таблиці оцінювання на сайті http://galproject.iteach.com.ua/jury/results table. Система виставлення балів тут є конфіденційною. Кожен член журі міг бачити та редагувати лише власні оцінки й не мав доступу до оцінок колег. Робота журі, що представляло всі області-учасниці, була непростою. Адже детально виписані критерії оцінювання конкурсних робіт потребували кропіткої й тривалої роботи. У середньому оцінювання одного проекту тривало 3–4 год. Максимально учасник конкурсу міг одержати 500 балів.

Абсолютною переможницею стала вчителька Яворівської середньої загальноосвітньої школи N2 на Львівщині Уляна Глова. Вона набрала 447,9 бала.

Зараз ви читаєте новину «У Львові нагородили переможців "Галицького проекту-2010"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі