вівторок, 27 лютого 2007 16:58

У Львові боксерові Кості Дзю подарували щит і меч

Автор: фото: Віталій Грабар
  Зірці боксу Кості Дзю у Львові дарують щит і меч від української Асоціації професійного боксу. Спортсмен займався боксом в СРСР, а потім емігрував за кордон. Там Дзю став абсолютним чемпіоном у надлегкій вазі за трьома версіями
Зірці боксу Кості Дзю у Львові дарують щит і меч від української Асоціації професійного боксу. Спортсмен займався боксом в СРСР, а потім емігрував за кордон. Там Дзю став абсолютним чемпіоном у надлегкій вазі за трьома версіями

Львів"янин Віктор Плотніков, 28 років, став чемпіоном Східної Європи за версією IBF у ваговій категорії 66,7 кг. Перший титульний бій боксер провів у понеділок у львівському палаці спорту "Україна" на Міжнародному турнірі з професійного боксу. Серед почесних гостей свята — зірка світового боксу Костя Дзю.

Десь о 19.00 у палаці спорту "Україна" ніде яблуку впасти. Скупили майже всі квитки за 20–100 грн. Останні дісталися кільком студентам Львівського державного університету фізичної культури.

— Цікаво на Костю Дзю подивитися, — каже 19-річний Ігор Голдак. — Уболівати за Плотнікова будемо, він у нашому університеті вчився.

Костянтин Дзю, 37 років, сидить у першому ряду позаду суддів. Боксер проживає в Австралії.

— Костя в Москві був, тому його візит до Львова обійшовся трохи дешевше, — розказує співорганізатор турніру Володимир Липський з промоутерської компанії "Зірки професійного боксу".

Скільки саме заплатили за приїзд почесного гостя, говорити не хоче.

— Не в грошах справа, — додає він. — Головне, що перебування такої зірки підвищить інтерес до боксу в нашому місті.

Почесний президент Асоціації професійного боксу Львівщини Михайло Горний, вбраний у вишиванку, дарує Дзю ковані меч і щит.

На ринг виходили шість пар боксерів з України, Грузії, Білорусі, Росії в різних вагових категоріях. Поєдинок Віктора Плотнікова та 26-річного росіянина Марата Хузєєва з Архангельська став центральним.

Бій тривав 12 раундів по 3 хв. Активнішим на початку поєдинку був Плотніков. Ближче до середини Хузєєв узяв ініціативу й наніс кілька точних ударів львів"янинові. Кінцівка знову була за нашим боксером. Після бою тренер Хузєєва садить свого підопічного  й прикладає лід до синців. Судді одностайно присудили перемогу Плотнікову.

— У Віктора жодної подряпини, — радіє його тренер Іван Когут, 49 років. — Ми навіть не сподівалися на таку блискучу перемогу. Уперше побачили Хузєєва на вчорашньому зважуванні. Навіть відеозаписів із поєдинками не мали. Знайомі боксери, які бачили Марата, розповіли про його тактику бою. Хузєєв — сильний суперник. Він 15 разів виходив на ринг і лише один раз зазнав поразки. У Ліверпулі отримав звання чемпіона світу за версією ІВF.

Віктор Плотніков провів 16 поєдинків, у всіх отримав перемогу, дев"ять із них завершив нокаутом. В європейському рейтингу до цього бою Віктор посідав 48 сходинку, а його суперник — 14-у.

Зараз ви читаєте новину «У Львові боксерові Кості Дзю подарували щит і меч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі