понеділок, 07 травня 2007 07:02

У Луцьку викрили підпільну бійню

На околиці Луцька в недобудованому складі міліціонери знайшли підпільну скотобійню. 42-річний Михайло Борисов облаштував біля своєї хати домашній цех для забою худоби із навколишніх сіл.

Нелегальних різників спіймали за 100 м від дому у вантажівці "мерседес", у якій перевозили понад 30 телячих тушок. Інспектори ДАІ засумнівалися в супровідних документах. Навіть на око папери виглядали підробкою. Викликали оперативників, санепідеміологів і співробітників управління боротьби з економічними злочинами. Обшукали обійстя. У недобудованому хліві знайшли устаткування для забою худоби, напіврозрізані тушки і консервовану яловичину. За бійнею був саморобний стік, через який відходи потрапляли на сусідні городи та в річку Сапалаївка.

— Завозили туди худобу, розбирали і фасували в пластмасові бочки. Потім везли на базар для продажу, минаючи ветеринарний контроль, — розповідає начальник обласного управління МВС Іван Прошковський, 51 рік.

Підпільну сироварню викрили на обійсті 30-річного Василя Сидорчука в селі Солов"ї Старовижівського району Волинської області. Чоловік наймав односельців для виготовлення сиру марки "Чечель". Міліціонери вилучили в підприємця майже 200 кг готової продукції, виготовленої та розфасованої у цегляній літній кухні.

Проти підпільних цеховиків порушили кримінальні справи. Борисову та Сидорчукові загрожує штраф від 400 до 3 тис. грн або річне ув"язнення. Вилучену яловичину та сир утилізували за приписом обласної санепідемстанції.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку викрили підпільну бійню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі