середа, 27 червня 2007 07:03

У лісах прокладуть нові дороги

Понад 16 млн грн виділили з держбюджету на будівництво 19 лісових доріг у Брустурянському, Великоберезнянському, Великобичківському, Воловецькому, Мокрянському, Рахівському, Свалявському та Хустському лісомисливських господарствах у Закарпатській області.

— Кошти на будівництво лісових доріг надали вперше, — каже заступник начальника обласного управління лісового господарства Василь Пукман, 50 років. — Раніше лісові дороги будували вздовж водостоків, а тепер ґрунтівки прокладуть по схилах, щоби менше руйнувалися. Вони призначені не тільки для вивозу зрубаної деревини, а й для догляду за лісами. Шляхи об"єднають у мережу, з одного урочища можна буде потрапити в інше.

На Закарпатті потрібно побудувати 30 тис. км лісових доріг. До кінця року лісівники планують прокласти понад 50 км. На балансі держлісгоспів 570 км доріг із твердим покриттям і 1600 км — із ґрунтовим.

Зараз ви читаєте новину «У лісах прокладуть нові дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі