вівторок, 22 липня 2008 07:08

У Калуші провалилася земля

У незаселеній частині вул. Вітовського в місті Калуші Івано-Франківської області 17 липня утворилася провальна воронка площею 180 кв. м. Жертв і руйнувань немає.

Житлові будівлі розміщені за 150 м від провалля.

— Науковці ведуть спостереження, бо западина збільшується, — розповідає начальник Калуського управління з питань надзвичайних ситуацій Іван Дембич, 43 роки. — На території, де провалилася земля, давно ніхто не живе. Там під землею — порожнини, вони залишилися в результаті видобування руд.

У середині 1980-х із вулиці Вітовського відселили цілий мікрорайон. Близько 36 новобудов розібрали, а людей переселили в безпечнішу частину міста.

— На Калуському хіміко-металургійному комбінаті завалилася найбільша шахта, це було щось подібне на землетрус. У людей корови та машини під землю провалювалися. Під низом були пустоти до 150 метрів, — пригадує житель вул. Вітовського 63-річний Михайло Богаченко. — Зараз тут лишилося кілька будинків. Нас не відселяють, кажуть, ми не попадаємо в зону лиха. А жити все рівно страшно.

На території державного підприємства "Калійний завод" товариства "Оріана" розміщені 100 промислових об"єктів, більше тисячі житлових будинків, де мешкає майже 5 тис. осіб.

Останні провали тут фіксували в 2001 році.

Зараз ви читаєте новину «У Калуші провалилася земля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі