середа, 19 березня 2008 07:12

У Глинному печуть дешевий хліб

У селі Глинне Рокитнівського району Рівненської області відкрили після реконструкції пекарню. За добу тут виготовляють до тисячі буханців.

Хліб тут найдешевший в районі. За буханець у сільмазі беруть 1,80 грн.

— У Рокитному булки дорогі — просять від 2 до 2,20 гривень. А за свіжий батон до 2,50 гривень, — каже секретарка сільради Зося Дробуш, 50 років. — Тепер у нас в Глинному своя пекарня. Там працює десять наших односельчан.

Пекарню два тижні тому відкрило Березівське сільське споживче товариство. Піч, що розрахована на 250 буханців, працює у три зміни. Хліб розвозять чотирнадцятьма селами району.

— Раніше чоловік їздив за хлібом у інші села. Купував одразу кілька буханців, — каже 23-річна Оксана Петрук із сусіднього села Познань. — Щоб булки не черствіли, замотували їх у целофанові пакети і тримали в холодильнику. Тепер щодня купуємо свіжий хліб у сільмазі.

У споживчому товаристві кажуть, що хліб продають дешевше за рахунок запасів борошна. Підприємці купили його ще до підвищення цін на зерно.

Зараз ви читаєте новину «У Глинному печуть дешевий хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі