пʼятниця, 02 листопада 2007 07:11

У Франківську автомобілісти змагалися у фігурному катанні

37-річний Ілля Нехай та Юрій Пристай, 25 років, стали першими у фігурних катаннях "Слалом Івано-Франківськ-2007".

Слалом, організований Прикарпатським автоклубом, відбувався на майданчику перед льодовою ареною у спальному мікрорайоні Бам.

— Це змагання для автолюбителів, тому характеристики машини не брали до уваги, — каже президент Прикарпатського автоклубу Олександра Кодак, 43 роки. Жінка в жовтому жилеті стоїть на фініші. Записує до блокнота штрафні секунди, вигукує результат для журі. — Авто наших спортсменів ми якось особливо не готували. Можна на "жигулях" виграти у БМВ, а "нісаном" обігнати "хонду". Головну роль відіграє не авто, а вправність водія.

Під час змагань водії по черзі демонструють навички фігурного водіння. Виконують чотири вправи: змійку, зигзаг, поліцейський та розворот у боксі. Передостанній вважають найскладнішою — машина дає задній хід, розвертається і за"їжджає у триметрові ворота.

Із 1999 року Олександра Кодак щороку організовує змагання для любителів швидкості та крутих віражів у Івано-Франківську.

— Починалося все з першого жіночого ралі у Львові, у якому  брала участь із сестрою Романною Томин, — згадує жінка. — Я за кермом, а вона за штурмана. Ми посіли третє місце. До змагань не готувалися. Приїхали до Франківська і створили власний клуб.

Із призером нинішнього слалому пілотом Іллею Нехаєм  Олександра Кодак виграла чемпіонат України з авторалі серед любителів. Жінка була штурманом. Вона виконала норматив майстра спорту.

Зараз ви читаєте новину «У Франківську автомобілісти змагалися у фігурному катанні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі