четвер, 30 жовтня 2008 17:23

У Дрогобичі розганяють стихійний ринок

У Дрогобичі розганяють стихійний ринок

Спеціальна комісія із представників міськвиконкому та міліціонери провели в Дрогобичі рейд місцями вуличної торгівлі. Просили підприємців не торгувати стихійно, погрожували штрафом.

Ятки, намети, столи, розкладачки — з усіх боків центрального продовольчого ринку. Окремі торговці розташувалися обабіч вулиці, що веде до промислового ринку. Обидва базари належать міському комунальному господарству "Дрогобицький ринок".

— Торговці, що навколо ринку, до нас відношення не мають, — каже директор комунгоспу Богдан Волошин, 52 роки. — Хоч більшість із них — підприємці, які платять фіксований податок та ринковий збір.

Продавці продовольчих товарів туляться біля міського туалету. Біля них — гуртовики сільгосппродуктів, овочів і фруктів. 2006 року міська влада запропонувала їм місця на вул. Пилипа Орлика. Люди відмовилися. Їм пропонували шмат засипаної щебенем площі без санвузла та води.

— Нас хотіли спекатися, бо муляємо тут владі, — каже торговець сільгосппродуктами Микола, 56 років. — Але ж ми здаємо 32 тисячі гривень у державну казну щомісяця! Ми не проти, дайте нам належні умови — підемо в інше місце.

У вівторок на тротуарах міста торговці знову розклали свій крам. Представників влади та міліціонерів не видно.

— А що маю робити — торгую, — зізнається Іван Хемич, 63 роки. — Виженуть, то пересиджу зо два дні, потім знову вийду. Зароблю якихось 30–40 гривень на день, і то добре.

Пенсіонер торгує ножами, каменями до коси, свердлами. Поряд жінки продають спортивний одяг і взуття.  За товаром їздять у Хмельницький. Про заробіток говорити відмовилися.

— Я згідна перейти торгувати на базар, — говорить Марія Яцюх, 36 років. — Але хто мені дасть там місце?

Міські чиновники обіцяють торговцям місце в новозбудованому торговельному комплексі біля продуктового ринку.

Зараз ви читаєте новину «У Дрогобичі розганяють стихійний ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі