субота, 26 січня 2008 07:12

У центрі Тернополя буде представництво Генконсульства Польщі

Губернатор Тернопільщини Юрій Чижмарь, 33 роки, хоче спростити жителям області виїзд до Польщі. У зв"язку з Євро-2012 адміністрація ще цього року відкриє в місті консульський пункт.

— Щороку тернополяни виробляють понад 30 тисяч віз до Польщі. Не всі можуть доїхати до Львова та вистояти там у черзі, — говорить Юрій Васильович. — Я зустрічався із Генеральним консулом Польщі, розмовляв із послом Польщі в Україні та послом України в Польщі. Навіть проговорювали відкриття Генерального консульства. Але то складна процедура, яка вимагає фінансування з боку уряду країни. Треба починати із представництва. Ми готові надати приміщення та облаштувати його. Від польської сторони не вимагаємо жодної копійки.

Будівлю ще не вибрали. Варіантів на околиці не розглядають. Скільки знадобиться грошей, голова адміністрації не сказав.

— Вибираємо із двох-трьох будинків у центрі Тернополя. Консульський пункт має бути доступним, щоб кожен громадянин міг доїхати до нього маршруткою чи будь-яким іншим транспортом, — пояснює Чижмарь.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Тернополя буде представництво Генконсульства Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі