четвер, 08 травня 2008 07:12

У центрі Івано-Франківська вибухнув газ

Двоє чоловіків постраждали 6 травня внаслідок вибуху газу в навчальному автокомбінаті на вул. Довгій у центрі Івано-Франківська. Тіла обгоріли, людей складно впізнати. Нині потерпілі у критичному стані.

Одночасно з вибухом у місті з"явився запах газу. Люди масово почали викликати газовиків і рятувальників.

— Ці два інциденти нічого спільного між собою не мають, — розповідає помічник начальника МНС в області Галина Омельчук, 39 років. — Хвилюватися городянам немає підстав. Приблизно об 11 годині, у приміському селі Угринів із газорозподільної станції відбувся витік одоранту — речовини з надзвичайно сильним запахом, яку додають до природного газу. Із вітром він розповсюдився на Івано-Франківськ. Одорант у невеликих дозах не шкідливий для здоров"я. Ми звернулися через радіо і телебачення із проханням не панікувати. Через годину витік було нейтралізовано за допомогою хлорного вапна, але запах ще деякий час відчувався.

Особи потерпілих від вибуху на Довгій  встановлюють. Чоловіки сильно постраждали, їх важко впізнати. За попередніми даними, один із чоловіків працював на комбінаті, другий — родич директора навчального закладу.

Вибух стався на першому поверсі, де майбутні водії вивчають будову машин.

— Від вибухів у сусідніх будинках на відстані 20–25 метрів від комбінату повилітали шибки, — продовжує Омельчук. — На місці інциденту працюють газовики й рятувальники.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Івано-Франківська вибухнув газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі