вівторок, 18 березня 2008 07:09

У Більську не працює радіо

Сім місяців не чули українських радіопередач у селі Більськ Рокитнівського району Рівненської області. Через обірвані дроти селяни слухають лише білоруські станції.

Радіомовлення зникло після грози 22 липня. У районі від негоди постраждало одразу три села — Блажове, Більськ та Залав"я.

— Вітер був такий, що завалив два дерев"яні будинки, — згадує голова Блажівської сільради Василь Смик, 48 років. — А старі дроти на стовпах рвав, як нитки.

У Блажовому та Залав"ї радіомовлення відновили вже на Різдво. А от у Більську мережу досі не можуть полагодити — тиждень тому хтось вкрав понад 20 кг дроту "СО-3" з лінії мовлення Блажове—Більськ.

У сільраді впевнені, що це зробили місцеві хлопці.

— Збитків іще не рахували. Але окрім дроту, хтось поцупив дев"ять опор та дві залізобетонні приставки, — каже Василь Смик. — Як знайдемо крадіїв, то змусимо їх заплатити. Тоді радіо буде.

Селяни скаржаться, що тепер мусять слухати іноземні станції. Щоб почути українські новини, скуповують у райцентрі дешеві ФМ-приймачі. Та по них крутять лише сучасну музику, а хороших передач про село немає. Радіоточка була зручною, бо працювала з 5.30 ранку.

Зараз ви читаєте новину «У Більську не працює радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі