вівторок, 24 липня 2007 07:06

У Більшівцях установили пам"ятник Іванові Павлові ІІ

Пам"ятник Папі Римському Іванові Павлові ІІ освятили 14 липня в селищі Більшівці Галицького району Івано-Франківської області.

— У нас є місце Миру й Поєднання, а Папа Іван Павло ІІ неодноразово закликав нести в люди саме ці цінності. Тому в селищі вирішили вшанувати пам"ять про Святішого Отця. А ще виповнилося 230 років коронації чудотворного образу Матері Божої Більшівцівської, — пояснює появу пам"ятника 30-річний брат Андрій із ордену отців-францисканців костелу Відвідин Єлизавети Пресвятою Дівою Марією у Більшівцях. — Пам"ятник виготовив краківський архітектор Яцек Веславович. За свою працю він не взяв жодної гривні.

Двометрову фігуру Папи Римського Івана Павла ІІ польський майстер зробив із бетону. Основні його фрагменти виготовили у львівській майстерні, місце перед костелом облаштовували впродовж місяця.

Освячення пам"ятника понтифіку здійснив єпископ Львівської дієцезії Римо-католицької церкви Мар"ян Бучек.

На згадку про візит Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну в червні 2001 року монументальні відзнаки встановили у Львові, Самборі та Дрогобичі.

Зараз ви читаєте новину «У Більшівцях установили пам"ятник Іванові Павлові ІІ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі