четвер, 29 травня 2008 07:14

Труби в Чернівцях мінятимуть американською технікою

На вул. Головній у Чернівцях презентували обладнання компанії "Дітч Вітч". Воно замінює підземні комунікації безтраншейним методом. Потрібно викопати два котловани на місці кінців труби, що вийшла з ладу. Потім установка під тиском руйнує трубу, утрамбовує довкола неї землю й протягує нову. Це обладнання працювало в Данії, Швеції, Польщі.

— Воно слугує для заміни труб у місті з мінімальними розкопками, — розповідає комерційний директор "Дітч Вітч" Валерій Кащін. — Із ним можна замінити труби довжиною 300 метрів та провести комунікації під дорогою, річкою чи будинком.

У Чернівцях потребує оновлення половина комунальних мереж міста. Під землею є сталеві, бетонні та чавунні труби. Обладнання "Дітч Вітч" впорається з будь-якими.

— Купувати установку дорого й недоречно. Вона коштує від 100 тисяч доларів. Ще ж потрібно підготувати фахівців, — каже Михайло Крайс, 46 років, директор Чернівціводоканалу. — Тому зараз ми підраховуємо, у скільки обійдуться роботи, а фірма виконає наше замовлення.

Комунальники запевняють, що така заміна комунікацій для їхнього міста — найкраща. Установка збереже дорожнє покриття та не руйнуватиме бруківку у старій частині міста.

Зараз ви читаєте новину «Труби в Чернівцях мінятимуть американською технікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі