неділя, 01 квітня 2007 18:18

Торговцям порекомендували відпочивати в неділю

Рівненська церковна рада звернулася до обласних чиновників із проханням заборонити торгівлю в неділю.

Священики вважають, що праця в неділю ображає християн, які замість відпочинку та молитви в храмі йдуть на базар по продукти. "Праця у такий день — це гріх і виклик свободі совісті громадян", — зауважують церковники у зверненні. Депутати прохання вислухали, але торгувати не заборонили.

— Влада області не має права встановлювати вихідний у неділю для закладів торгівлі та побуту. Тому депутати лише рекомендують торговцям відпочити, — каже прес-секретар облради Світлана Стельмащук, 42 роки. — Звісно, на Великдень ніхто не працюватиме. Але чи відкриються у неділю магазини та ринки, залежить від того, чи власники домовляться із міською, селищною або сільською радами.

— Закривати торгівлю по неділях невигідно, — вважає рівнянин Олександр Созін, 45 років. — У будні люди до вечора на роботі, а у вихідні скуповуються. Я вже понад 10 років торгую на "Продуктовому", завжди працював у неділю. Вихідний маємо в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Торговцям порекомендували відпочивати в неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі