середа, 05 березня 2008 07:13

"Тойота" на повній швидкості врізалася в автобус на Тернопільщині (ФОТО)

Автор: фото надане УДАІ УМВСУ у Тернопільській області
  Автомобіль Романа Музики після аварії розрізали автогеном
Автомобіль Романа Музики після аварії розрізали автогеном

Близько десятої ранку 2 березня срібляста "Тойота Корола" на повній  швидкості врізалася у пасажирський автобус "Тернопіль–Чортків". Аварія сталася між селами Підгайчики і Долина Теребовлянського району Тернопільської області.

— Дорога була суха. Та по краях після дощу лишилася слизькою. Водій "тойоти", як-то кажуть, "хапнув обочину". Машину занесло вбік, він почав вирівнювати. Авто розвернуло лівим боком, — розповідає старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк. — Шофер автобуса побачив, що машину "несе" назустріч, і екстренно гальмував. Але уникнути зіткнення не вдалося.

У салоні "Богдана" пасажирів не було. Водій, 44-річний Зеновій Велеган із Тернополя, не постраждав.

В авто, яким кермував Роман Музика, 23 роки, було шестеро осіб. Вони їхали із села Ласківці Теребовлянського району до Тернополя.

Від удару машину розтрощило. Сестра шофера 17-річна Оля загинула на місці. Роман, його мати Ганна Іванівна, 45 років, та їхня сусідка Надія Кожушко, 46 років, померли у реанімації Теребовлянської лікарні. Вижили лише 47-річний голова родини Богдан Музика і Ігор Кожушко, 7 років.

Після зіткнення чоловік зі зламаною ключицею та ребрами дістав із салону доньку Олю. Дівчина померла в нього на руках.

— Музики їхали на святкування. У Ганиного брата шістдесят років було. Сусідка з дитиною попросилася підвезти їх до селища Дружба. Тримала дитину на руках. І тут аварія. Машину розрізали автогеном, — говорить Володимир Дудка із Ласковецької сільради.

У понеділок голова сільради з кількома односельцями поїхали по тіла у морг. Поховали загиблих у вівторок 4 березня.

Із початку року на дорогах Тернопільської області сталося 82 аварії, у них загинуло 16 осіб і 119 травмовано.

Зараз ви читаєте новину «"Тойота" на повній швидкості врізалася в автобус на Тернопільщині (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі