середа, 16 травня 2007 07:00

Тіло вбитої школярки знайшли через півроку

Тернопільські міліціонери затримали двох підозрюваних в убивстві 16-річної Яни Перегінець із містечка Хоростків Гусятинського району. Тіло дівчини знайшли 9 травня.

Яну шукали з вечора 3 грудня 2006 року, відколи дівчина не повернулася додому від подруги. Батьки розклеювали листівки на вокзалах, обіцяючи винагороду за інформацію про дівчину.

Наприкінці квітня у Гусятинський райвідділ міліції прийшов 28-річний Іван і зізнався у вбивстві десятикласниці. Парубок розповів, що Яна давно йому подобалася, але ігнорувала його. Грудневого вечора, випадково зустрівши дівчину на вулиці, Іван набрався сміливості й запросив її до сільського бару на каву. Потім пішли гуляти алеями місцевого дендропарку. Іван почав чіплятися до дівчини, схопив її за горло і сильно стиснув. Коли усвідомив, що задушив, поніс її до ставка. Знайшов на березі камінь, прив"язав до шиї й кинув тіло у воду.

Слідчі розпорядилися спустити воду у ставку, та дівчини не знайшли. А перед травневими святами затримали 21-річного Михайла, двоюрідного брата Івана. Парубок зізнався, що посварився із Яною, ударив її, а коли дівчина впала, задушив. Уже мертву відтягнув з дороги і закопав на одній із присадибних ділянок. Куртку школярки спалив. У вказаному місці міліціонери знайшли тіло Яни.

— Зараз триває судово-медична експертиза, бо досі невідомо, що спричинило смерть дівчини, — розповідає 55-річний Юрій Голуб, прокурор Тернопільської області.

Жителі Хоросткова розповідають, що навесні дядько, який орав свою земельну ділянку, довго бив пужалном коня там, де потім знайшли Яну. Гнідий харчав, задкував, гриз вудила, але не рушав із місця.

Зараз ви читаєте новину «Тіло вбитої школярки знайшли через півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі