субота, 10 листопада 2007 07:05

Тхір прокусив жінці ногу

53-річну Марію Попович із села Перенятин Радивилівського району Рівненської області покусав скажений тхір. Жінку доправили до лікарні.

Марія поралася в хліві, коли почула галас на пташиному дворі. Вибігла й побачила, що тхір душить курей. Покликала на допомогу чоловіка. Та звір кинувся на жінку й прокусив їй ногу.

— Добре, що Марія одразу до нас звернулася. Сказ лікується, якщо вчасно зробити вакцинацію, — каже лікарка Башарівської сільської амбулаторії Валентина Поляк, 29 років. — Я обробила рану, викликала "швидку". Нині жінка проходить курс щеплення від сказу в районній лікарні.

Тхора розірвали собаки. Після цього їх приспали. А мертвого звіра відправили до ветлабораторії в Рівне. Там підтвердили сказ. Труп спалили.

— Інфекція через слину тварини вражає центральну нервову систему, потім наступає параліч, — говорить Валентина Поляк. — Найчастіше сказ у нашій області переносять коти, собаки та лисиці.

Зараз ви читаєте новину «Тхір прокусив жінці ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі