пʼятниця, 11 травня 2007 07:04

Тетяна Веселович пішла працювати в таксі для жінок

Автор: фото: Олеся КРАВЧУК
  Водій ”Леді Еталон” Тетяна Веселович каже, що їздити містом у таксі їй подобається
Водій ”Леді Еталон” Тетяна Веселович каже, що їздити містом у таксі їй подобається

Біля бару "Ретро" у Тернополі зупиняється блакитний автомобіль "Деу Maтіз". На бампері наклейка із жіночим черевичком і надписом "Леді Еталон". За лобовим склом лежить кілька жіночих журналів, вологі й сухі серветки. Є також щіточка для взуття, дзеркальце. Так виглядають таксі для жінок, які в Тернополі з"явилися тиждень тому.

— Воджу таксі вже чотири дні, — каже водій Тетяна Веселович, 32 роки. — Мені дуже подобається возити пасажирів Тернополем.

Після закінчення школи Тетяна працювала у поліклініці санітаркою — вступити до медінституту не вдалося. Згодом закінчила київські курси манікюру та педикюру, працювала майстром близько дев"яти років. Недавно в газеті натрапила на оголошення про набір таксисток. Заповнила документи й одразу почала працювати.

— Воджу машину давно. А тут з"явилася нагода попрацювати, — розповідає Тетяна. — Здаєш денний план, а далі — заробляй, як хочеш. Три дні попрацювала при плані 60 гривень, а потім підняли до 75. Іще за свої гроші треба помити й заправити машину.

Таксистка каже, що водії на дорогах приязно ставляться до жінок  за кермом таксі.

— Але козлів хватає, — сміється. — Бувало, що середній палець через вікно показують. Більше сигналять, ручкою махають. Показують, мовляв, запишіть телефончик.

До автомобіля підходить невисока блондинка.

— Дівчата, у вас є якийсь номер телефону, за яким можна викликати таке таксі? — запитує.

Тетяна простягає їй візитку.

Багато жінок вибирають саме машини з водіями-чоловіками

— Погано, що нас можна викликати лише за мобільним номером, — продовжує. — Немає бази, де приймаються замовлення. Викликати таксі по мобільному собі дозволити може не кожен. Тому перші чотири дні вожу переважно знайомих.

Щодня по телефону надходить один-два виклики. Зазвичай пасажирами стають жінки. Чоловіки в маленьке таксі сідати соромляться.

— Напевно, через напис "Леді Еталон", — припускає.

Ідея відкрити в Тернополі таксі для жінок виникла спонтанно.

— Сиділи з подругою за кавою, говорили й вирішили: а чому б не запустити в місті таксі для жінок, — каже менеджер із підбору персоналу "Леді Еталон" Тетяна Видра, 24 роки. — Ми знали, що в Європі подібні таксі користуються попитом.

Водії жіночих таксі — не лише жінки.

— Не всі панянки хочуть їздити з жінками, — продовжує Тетяна. — Комусь подобаються елегантні чоловіки за кермом. Тому ми одягли водіїв у сорочки з метеликами. Вони в нас гарні, елегантні та сексуальні. Багато жінок вибирають саме машини з водіями-чоловіками.

Зараз Тернополем їздять три леді-автомобілі — червоного, синього і салатового кольорів. Невдовзі з"являться ще два "Деу Maтізи" — сріблястий та жовтий.

— Як ставляться до вас конкуренти? — запитую Тетяну Веселович.

— Кажуть, в Інтернеті пишуть багато негативу. Але я в інтернетівські унітази не заглядаю. Мій чоловік говорить: "Краще не читай". Були інциденти, коли біля супермаркету "Родина" чоловіки-таксисти почали витісняти "Леді Еталон". Але наша водій все одно стоїть там зараз. Таки відвоювала собі місце.

Інші два жіночі автомобілі чатують у центрі міста біля бару "Ретро" та кафе "Анастасія".

— Буває, що стоїмо ввечері біля барів поряд із іншими таксистами. Якщо йдуть дівчата, то вони направляють їх до нас, якщо хлопці — відправляємо до чоловіків-таксистів, — каже Тетяна.

Проїзд у машині "Леді Еталон" коштує півтори гривні за кілометр. Такий тариф діє лише для жінок, чоловіки платять удвічі більше. Але якщо чоловік їде з дамою, то ціна не змінюється — півтори гривні.

У "бардачку" лежатимуть нові колготи

— Найчастіше у таксі "Леді Еталон" жінки користуються салфетками. Особливо, коли на вулиці спека, — каже менеджер із підбору персоналу "Леді Еталон" Тетяна Видра. — А ще гортають журнали. Щіточками для взуття користуються менше. Це наразі щось нове й незвичне для тернополянок. Згодом у "бардачку" кожного автомобіля лежатимуть нові колготки. Але це вже — за окрему ціну.
Адміністрація "Леді Еталон" до літа хоче запустити таксі-няню. Батьки зможуть замовляти машину, щоби відвезти дитину до садочка чи школи. Водіями також будуть жінки.
Через "Леді Еталон" можна буде замовляти квіти, медикаменти чи засоби гігієни.
— Іще у нас можна їздити з тваринами, — усміхається Тетяна Видра. — Бо ж є жіночки, які люблять подорожувати зі своїми домашніми улюбленцями.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Веселович пішла працювати в таксі для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі