субота, 26 липня 2008 07:11

Тернополянам платитимуть за інформацію про хуліганів

1700 грн винагороди виплачуватимуть із міського бюджету Тернополя за свідчення про осіб, які псують громадське майно.

— Правоохоронцям важко впіймати тих, хто розписує стіни та фасади в місті, нищить двері, вириває деревця. А жителі не проявляють ентузіазму, щоб Тернопіль був ошатним і привабливим. Ми запровадили для них стимул — 1700 гривень за інформацію про порушника, — розповідає автор ідеї, секретар міськради Тарас Білан, 32 роки.

Для отримання грошей свідок повинен зателефонувати до міліції. Група правоохоронців виїжджає на місце пригоди, затримує підозрюваного та складає протокол. Очевидець приносить заяву-підтвердження з міліції до міської ради.

— На найближчому виконкомі комісія розгляне документи. Якщо те, що написано в заяві — правда, упродовж 10 днів людина отримає винагороду, — продовжує Білан. — Я переконаний: люди знають, хто хуліганить в їхньому мікрорайоні. Треба зловити порушників, подати інформацію з фото у пресу та змусити їх після суду оплатити збитки.

Зараз ви читаєте новину «Тернополянам платитимуть за інформацію про хуліганів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі