пʼятниця, 30 травня 2008 07:10

Тернопільський губернатор хоче їсти смачний хліб

Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, 33 роки, виступає проти запровадження хлібної інтервенції уряду на території краю.

— Інфляційні процеси не залежать від губернаторів. Якщо в Україні є області, де рівень інфляції 5,9 відсотка за минулий місяць, то в квітні на Тернопільщині цей показник становив 0,8 відсотка. У нас аграрна область, — каже Чижмарь. — Наш споживач звик їсти гарні сорти хліба, де є кмин, цукор та інші відповідні добавки. А уряд дозволяє використовувати борошно з державних ресурсів виключно на хліб, до складу якого входять лише сіль, дріжджі, вода і борошно.

За розрахунками керівника області, у випадку запровадження такої рецептури випічки буханець буде дешевшим лише на 12 коп. Хлібопекарські підприємства не поспішають купувати борошно з Держрезерву.

— Якщо одна людина максимум споживає 15 кілограмів хліба на місяць, то буде економія гривня 80 копійок. Думаю, краще з бюджету дотувати соціально незахищені верстви населення. Аби не створювати касту, яка буде їсти "поганий" хліб, треба досягти для них нормального рівня доходів, — наголосив губернатор.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільський губернатор хоче їсти смачний хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі