четвер, 14 серпня 2008 07:10

Тернопіль закупить нові тролейбуси

10 тролейбусів із низькою посадкою планує закупити до кінця року комунпідприємство "Тернопільелектротранс". Їх придбають у лізинг терміном на 5 років. Вартість одного становить майже 1,5 млн грн. Три нові ЛАЗи курсуватимуть уже до Дня міста, 28 серпня.

— 95 відсотків нашого тролейбусного парку вичерпали свій ресурс. Маємо старі машини ще з 1970-х. Вони потребують капремонту, — розповідає заступник директора  "Тернопільелектротрансу" Володимир Зелінський, 44 роки. — Є і близько 40 чеських. Їх уже 15 років як зняли з виробництва.

Тендер на цьогорічну закупівлю виграла фірма "ЛАЗ Фінанс". Із державного та міського бюджетів на нові тролейбуси виділили 3 млн грн.

У Тернополі облаштують спально-розважальний район для туристів. Рух автотранспорту через забрудненість ним повітря заборонять. Через центр міста курсуватимуть лише тролейбуси.

У літній період на маршрут виходить 50 із 62 тернопільських тролейбусів. За останні три роки придбали п"ять нових ЛАЗів із низькою посадкою. У них можна заїжджати на інвалідному візку.

Зараз ви читаєте новину «Тернопіль закупить нові тролейбуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі