середа, 22 жовтня 2008 07:10

Телефонний хуліган вимагав 5 мільйонів євро

У п"ятницю увечері до міліції Рівного зателефонував невідомий. Сказав, що в залізничному вокзалі заклав бомбу.

Молодик вимагав якнайшвидше передати йому 5 млн євро. Інакше погрожував підірвати вибуховий пристрій. Щоб його голос не впізнали, говорив з акцентом, притаманним кавказцям.

Міліціонери одразу виїхали на місце. Із приміщення вокзалу евакуювали 16 залізничників та майже 150 пасажирів.

— Потяг "Ковель–Київ" довелося відправляти з іншої платформи — аж на Ковельському парку, що через міст, — розповідає начальник лінійного відділу міліції станції Рівне Юрій Сірак. — А навколо вокзалу виставили охорону. Напоготові була й "швидка".

Перевірка території тривала 20 хв.

— Щоб не ризикувати, обстежили кожен закуток, — додає Сірак. — Але не знайшли й сліда вибухівки.

Телефонного хулігана поки що не знайшли. Відомо, що незнайомець дзвонив із таксофона на просп. Миру, поблизу супермаркету "Вопак". Залізничний вокзал розташований за кілька сотень метрів звідти.

У понеділок зранку невідомий зателефонував черговому міліції Тернополя та повідомив про замінування школи N22 на просп. Степана Петлюри.

— Саме закінчувався перший урок, не чекаючи перерви, ми вивели учнів на вулицю, — згадує директор школи Олег Климчук, 47 років.

Півтори години сапери шукали вибуховий пристрій. Нічого не знайшли. У вівторок діти сіли за парти.

Зараз ви читаєте новину «Телефонний хуліган вимагав 5 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі