середа, 24 вересня 2008 07:09

Театр "Воскресіння" їде до Кореї

Запрошення на фестиваль "Ханмаданг" у корейських містах Сеул і Хвачеон отримав львівський духовний театр "Воскресіння". Колектив чотири рази покаже вуличний варіант вистави "Вишневий сад" за Антоном Чеховим.

— Ми першими у світі перенесли п"єсу Чехова з театральної зали на вулицю, — розповів "ГПУ" напередодні від"їзду директор театру Ярослав Федоришин, 53 роки. — Торік під час фестивалю у Кракові виставу подивилися корейські менеджери. Вони запросили нас до себе. Проїзд і проживання оплачують. Виступатимемо в амфітеатрі, розрахованому на чотири тисячі глядачів. На свято з"їдеться багато директорів престижних театрів із Японії, Китаю. Для цих країн вишневий сад — сакура — є одним із національних символів. Постараємося гарно виступити, щоб отримати нові запрошення.

Декорації для фестивалю виготовляли у Кореї.

— Ми надіслали електронною поштою ескізи і креслення, — пояснює Федоришин. — У виставі задіяно 16 людей. Дорога до Сеула також забирає 16 годин. Летітимемо з Києва через столицю Фінляндії Гельсінкі.

Колектив повернеться до Львова 1 жовтня. За десять днів тут стартує фестиваль "Золотий лев", який організовує театр "Воскресіння".

Зараз ви читаєте новину «Театр "Воскресіння" їде до Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі