вівторок, 13 березня 2007 18:38

Таксистів-нелегалів ловлять увечері

Лише кожний третій рівненський таксист із понад двох тисяч має ліцензію на перевезення пасажирів.

— Навіть служби радіотаксі не гарантують, що всі їхні водії працюють легально, — вважає голова рівненської профспілки таксистів Олег Поліщук, 37 років. — Якщо ви викликали таксі, а воно приїхало без "шашечки", — це нелегальна машина. Якщо спиняєте таксі на дорозі, диспетчерська служба взагалі за вас відповідальності не несе. Якщо на цій машині потрапите у ДТП — про медичну страховку можете забути.

Ліцензія для таксистів коштує 340 грн, видається на п"ять років. Іще з півтисячі гривень водієві потрібно викласти на спеціальні ліхтарі та "шашечки".

Інспектори з місцевого управління Головної автотранспортної інспекції ловлять таксистів-нелегалів на вечірніх рейдах. Водіїв без ліцензії штрафують на 510–1700 грн.

— Якось упіймали дідуся після інсульту. Зрозуміло, що ліцензії за станом здоров"я йому ніхто не видасть. А дід іде працювати таксистом, щоби заробити на ліки, — розводить руками заступник начальника управління Сергій Омельчук, 48 років.

Із початку року затримали близько 80 таксистів-нелегалів, торік — майже 250. Найбільше водіїв оштрафували на залізничному та автовокзалах й поблизу ринку на Сагайдачного.

Зараз ви читаєте новину «Таксистів-нелегалів ловлять увечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі