пʼятниця, 22 червня 2007 07:13

Таксистів вчили користуватися презервативами

Благодійний фонд "Солідарність" організував безплатні дводенні курси безпечного статевого життя для 30 івано-франківських водіїв таксі.

— Водії таксі входять до групи ризику інфікуватися ВІЛ чи "підчепити" захворювання, які передаються статевим шляхом, — розповідає 38-річний Радислав Петрів, психолог фонду "Солідарність". — Вони недооцінюють небезпеку безладного статевого життя. Часто мають легкий доступ до сексуальних послуг, бо спілкуються з повіями, яких перевозять до клієнтів.

Західноукраїнський ресурсний центр із питань ВІЛ/СНІД дослідив, що близько 80% івано-франківських таксистів не користуються презервативами взагалі. Багато із них навіть не знають, куди звертатися за перших симптомів венеричних хвороб. Тому запросив на лекції для молодих водіїв лікарів-інфекціоністів, венерологів і дерматологів. Після курсів кожному таксистові запропонували регулярно приїздити у центр по безплатні презервативи.

Зараз ви читаєте новину «Таксистів вчили користуватися презервативами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі