четвер, 29 жовтня 2009 18:20

Таксисти на "мерседесах" возили клієнтів за півціни

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Студенти Львівської Політехніки приїхали потягом Чернівці—Львів. З радістю погоджуються  їхати до центру за 20 гривень  машиною готелю-ресторану ”Волтер”
Студенти Львівської Політехніки приїхали потягом Чернівці—Львів. З радістю погоджуються їхати до центру за 20 гривень машиною готелю-ресторану ”Волтер”

У вівторок перед головним входом львівського залізничного вокзалу в обід вишикувалися авто представницького класу з написом "дешеве таксі". Своїми іномарками таксували 20 власників львівських ресторанів і готелів. З вокзалу до центру пропонували доїхати за 20 грн. Таксисти беруть за цей маршрут 50.

— Ми хотіли показати, як треба цивілізовано обслуговувати туристів, — розповідає власник ресторану "Кентавр" 46-річний Вадкес Арзуманян. Він приїхав сюди на чорному БМВ. — На львівському вокзалі і в аеропорту гості отримують негативне уявлення про місто. Їх обманюють, завищують ціни. Вокзал-центр — одна ціна, центр-вокзал — інша. Туристів мають зустрічати усміхнені обличчя і чисті комфортні авто. А тут пропонують брудні "москвичі". Якщо гостя обманюють на вході у місто, то він потім із підозрою ставиться до всіх послуг — і в готелях, і в ресторанах.

Від головного входу вокзалу простелена червона доріжка. Першим під"їжджає чорний "мерседес-кубик" співвласника мережі ресторацій "Емоцій-фест" Юрія Назарука.

— Таксі! Кому таксі за 20 гривень? — до авто запрошує лакей у бузковому фраку та білих рукавичках.

Приїжджі підозріло зупиняються, осторонь зібралися таксисти.

— За таку ціну він хіба до Городоцької довезе, — гукає один.

Чоловік із валізою погоджується і сідає в машину. Наступний у черзі автівок — "лексус".

— Замість пасажирів до мене в БМВ підсіли таксисти, — продовжує Арзуманян. — Я поговорив з ними і зрозумів, що у них не все так просто. Питаю, чого так дорого берете. Скаржаться, що у центрі для них нема стоянок, усі тісняться на вокзалі. За день мають часом одного пасажира, тому й ціна висока.

— Краще користуватися радіо-таксі, — радить 39-річний львів"янин Ігор Терещук. — Я літав у вересні в Єгипет. Живу на вулиці Мазепи. З дому викликав таксі, до аеропорту завезли за 25 гривень. Коли повернувся, то в аеропорту менш як за 70 їхати не погоджувалися.

Популярні радіо-перевізники у Львові: "065", "070", "081", "059", "063", "000". У них однакова ціна — 3 грн/км. Мінімальне замовлення, до 5 км, — 15 грн.

— Коли їду з Києва до Львова, замовляю таксі на львівський вокзал ще у столиці. У поїзді лягаю спати, а зранку на вокзалі мене чекає машина, — додає Ігор.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти на "мерседесах" возили клієнтів за півціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі