понеділок, 14 травня 2007 07:05

Свобода" пропонує зняти радянські пам"ятники

У п"ятницю на сесії Львівської міськради депутати від Всеукраїнського об"єднання "Свобода" запропонували демонтувати в місті радянські монументи.

— Ідеться лише про символи радянської окупаційної системи, такі як Зірка на Монументі Слави на вулиці Стрийській, — розповідає 37-річний Іван Гринда, голова міської організації. — Ми не проти бійців, які воювали в окопах. Ми проти енкаведистів, які жирують досі в Україні.

50 депутатів Львівської міськради із 57 зареєстрованих на засіданні проголосували за створення комісії з вивчення цього питання. До неї увійшли 10 осіб — депутатів та спеціалістів із містобудування. Питання демонтажу пам"ятників не обговорювалося й на голосування не виносилося.

— Коли зробимо облік усіх об"єктів, які треба знести, тоді винесемо його на сесію міської ради, — каже Гринда. — То є дотримання програми, з якою ми ішли на вибори.

Зараз ви читаєте новину «Свобода" пропонує зняти радянські пам"ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі