четвер, 23 жовтня 2008 18:28

Студенти не можуть оплатити проживання в гуртожитку

Дві тисячі студентів Львівської академії ветеринарної медицини ім. Гжицького пікетують головний корпус навчального закладу. Вимагають, аби їм виплатили заборговану стипендію. У вересні студенти отримали лише частину грошей — 300 грн із обіцяних 520 грн. Цього місяця взагалі не одержали коштів.

— Щомісяця до 17–20 числа гроші були на пластикових картках. У жовтні не дали ні копійки. Прохідний бал на стипендію підняли до 4,5, — обурюється другокурсник академії. Не хоче називатися — боїться, що згодом йому помстяться.

Студенти не ходять на пари. Кажуть, викладачі ставляться із порозумінням — їм заборгували виплату зарплат.

— Інша справа із ректоратом, — продовжує студент. — Керівництво закликає повернутися до навчання. Спочатку казали, що бухгалтер захворів, а відомості лише в нього. Тепер переконують: грошей нема. А що нам робити? На носі — сесія. За гуртожиток треба платити. Багато однокурсників із сіл, що пережили повінь.

Ректор Роман Кравців пообіцяв студентам до кінця тижня виплатити по 300 грн стипендії.

— Минулого місяця в нас були гроші для повноцінної виплати лише одному курсові. Ми вирішили поділити між усіма студентами, — пояснив він мітингувальникам.

Зараз ви читаєте новину «Студенти не можуть оплатити проживання в гуртожитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі