вівторок, 10 липня 2007 07:06

Степан Колодницький пережив чотири війни

Сторічний ювілей зустрів житель селища Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області Степан Олексійович Колодницький. Від президента Віктора Ющенка довгожитель отримав листівку, від районної влади — тисячу гривень, продуктовий набір та ікону Божої Матері.

— Степан Олексійович святкує день народження двічі на рік, — розповідає заступник селищного голови Галина Кулик, 54 роки. — Він народився взимку на Степана, 9 січня. А свідоцтво про народження зробили аж влітку, 1 липня.

Довгожитель пережив чотири війни. Усе життя працював лісорубом в Осмолодському лісництві. Дружина Марія померла 1972 року. Від двох синів дід Степан дочекався вісьмох онуків і 22 правнуків. Молодший син Микола помер 12 років тому, на два роки старший 71-річний Михайло живе у Перегінському.

Колодницький трохи недобачає, страждає на катаракту. Уже 12 років живе у дерев"яній хаті, покритій шифером, із 82-річною Анною Глушко, інвалідом другої групи. У жінки хворі ноги, та вона ще куховарить і прибирає у хаті. Власної господарки пенсіонери не мають, тримають лише кількох курей.

У Рожнятівському районі живе шестеро людей, яким виповнилося 100 років.

Зараз ви читаєте новину «Степан Колодницький пережив чотири війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі