четвер, 02 серпня 2007 07:05

Стадіон поливатимуть уночі

Найближчим часом керівництво міського стадіону Тернополя планує закупити систему поливу газону. Спеціальні поливачі встановлять по боках та в центрі поля. Вдень вони ховатимуться під травою й не заважатимуть спортсменам. А вночі при потребі зрошуватимуть газон.

— Такої системи поливу в Західному регіоні не має ще жоден стадіон. Відповідне обладнання є на стадіонах у Києві, Дніпропетровську, Донецьку та на олімпійській базі в Конча-Заспі, — розповідає директор комунального підприємства "Тернопільський міський стадіон" Ярослав Колісник, 51 рік. — Уся система поливу комп"ютеризована. Поливачі самі визначатимуть вологість ґрунту. Після дощу, до прикладу, коли полив не потрібен, система не вмикатиметься. Поливалки розбризкуватимуть воду на відстань до 30 метрів.

Спеціальну машину для догляду за газоном стадіону комунальники придбають в Англії. Апарат коситиме, збиратиме та каткуватиме траву, а також вистригатиме на ній візерунок — квадрати чи кола.

— Така техніка досить швидко окупиться, — каже Ярослав Колісник. — Гадаю, не один район захоче мати до свята гарно підстрижений і вкладений газон.

Виконком міськради уже виділив 150 тис. грн на закупівлю обладнання.

За рахунок гарної якості газону міського стадіону Тернопіль хоче стати супутником Львова під час проведення чемпіонату Європи 2012 року. На час проведення змагань тут могла би тренуватися збірна — учасниця першості.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон поливатимуть уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі