четвер, 07 серпня 2008 07:11

Стадіон до Євро-2012 почнуть зводити за міські гроші

За тиждень на околиці Львова почнуть будувати стадіон на 33 тис. глядачів. На першому поверсі буде підземний паркінг, два інші — для двоярусних трибун та VIP-сектору. Будмайданчик розгорнуть за кошти міського бюджету.

Місто готове витратити на стадіон 80 млн грн. Їх виділять із 220 млн грн, передбачених у бюджеті на фінансування всіх об"єктів до Євро-2012. Паралельно мерія шукатиме інвесторів. Таке рішення прийняли депутати львівської міськради на позачерговій сесій.

— Коли будівництво йде вперед — ціни на навколишні землі зростають. Ці ділянки стають привабливішими для інвесторів, — каже міський голова Львова Андрій Садовий, 39 років. — Тому ми вирішили будувати й паралельно говорити з інвесторами. Юристи працюють над підписанням угоди, і вона буде відповідати всім нормам УЄФА (Союз європейських футбольних асоціацій. — "ГПУ"). 15 серпня на вулиці Стрийській-Кільцевій розгорнемо будівельний майданчик.

Після сесії Садовий попрямував на засідання оргкомітету з підготовки до Євро-2012, де головував віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник, 49 років.

— Моя участь у засіданні пов"язана із хронічним невиконанням головних зобов"язань міста й області по підготовці до "Євро", — каже віце-прем"єр-міністр. — Це стосується двох ключових об"єктів — аеропорту та стадіону.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон до Євро-2012 почнуть зводити за міські гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі